info@lexlegal.com +44 7444 184245 +44 20 3621 4110

Hollanda Oturma İzni Programı

a1
Avupa’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Hollanda, aynı zamanda en mutlu vatandaşlara sahip ülkelerden biridir. Aile birleşimi, çalışma izni ve iş kurma yoluyla oturum izni hakkının elde edilebileceği Hollanda’da yaşam şartları da diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça rahattır.

Avrupa Birliği ülkelerinin standartlarına en iyi düzeyde uyan Hollanda, sosyo-ekonomik olarak da vatandaşlarına imkanlar sunan bir ülkedir. Doğal güzellikleri koruma, tarım uygulamaları ve toprak reformları konusunda sürekli geliştirme ve iyileştirmeler yapan Hollanda’da iyi, organik ve sağlıklı beslenme de oldukça önemlidir. Kuzey Avrupa ülkelerinden olan Hollanda, konumu gereği uluslararası ticaret ve lojistik alanında da bir hayli ileridedir. Ilık mevsimi, kolay ulaşımı ve turistler için cazip bir merkez olması nedeniyle soğuk kış aylarında bile turist akınına uğramaktadır. Küçük bir ülke olmasına rağmen gelişmişlik bakımından örnek gösterilecek seviyede bir ülke olmayı başarmıştır. Hollanda oturum izni verme konusunda da kolaylıklar sağlayan bir ülke olarak bilinmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinde vizesiz dolaşım sağlaması, sosyal ve sağlıkla ilgili koşullardan yararlanmada eşit imkanlar sunulması da Hollanda’yı cazip ve tercih edilebilir bir ülke haline getirmektedir.

Hollanda’da oturum izni elde etmenin bir yolu aile birleşimi ile oturum izni almaktır. Hollanda vatandaşı veya Hollanda’da oturum izni olan eş, ebeveyn, çocuk veya bakıma muhtaç akraba ile yaşanacağının ispatlanması gerekmektedir. Aile birleşimi ile Hollanda’da oturum izni hakkı elde eden başvuru sahibi, Hollanda’da ikamet ettiği sürece haklardan eşit düzeyde faydalanabilmektedir.

Çalışma izni yoluyla Hollanda’da oturum iznine başvuru yapılabilmektedir. Bunun için işveren ile başvuru sahibi arasında yapılmış olan bir iş akdi bulunmalıdır. Bu iş akdinin yasal olarak onaylanmış ve imzalanmış olması gerekmektedir. Başvuru süresi 5 ila 14 ay arası sürebilmektedir. Her yıl 1 yıl süreyle uzatılan çalışma vizesi sonucu oturum izni de uzatılmış olacaktır.

Hollanda’da iş yatırım yapmak ve iş kurma yoluyla da oturum izni alınabilmektedir. Bunun için öncelikle iş kurma belgelerinin toplanması ve hazırlanması gerekmektedir. Ticari ve mali bilgiler, ruhsatlar, şirket bilgileri ve iş planları, ticaret odasına yapılan kayıtlar ile ilgili belgeler gibi her türlü evrak toplanmalıdır. İş kolu ve niteliği başvuru sahibinin istek ve yeteneklerine göre şekillenmektedir.

Hollanda’da oturum izni hakkına sahip olmak ve bu hakkı uzatmak için başvuru yapmak oldukça kolaydır. Yabancı yatırımcılar ve iş sahipleri için de oldukça avantajlı vergisel özellikler sunulmaktadır. Çifte vergilendirme ve yıllık gelir vergisi oranları incelendiğinde Hollanda’nın Avrupa Birliği ülkeleri arasında dahi oldukça iyi fırsatlara sahip olduğu görülebilir. Bu bakımdan kendi hesabına veya serbest meslek sahibi olarak Hollanda’da çalışmak iyi bir seçimdir. 5 yıllık oturum izninden sonra vatandaşlık hakkı için başvuru yapılabilir. Bu süre içinde Hollanda’da muhakkak ikamet etme şartı aranmaktadır. Hollanda sunduğu fırsatlarla ülkede yerleşme isteyenlere kolay ve güzel bir fırsat sunmaktadır.

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.