info@lexlegal.com +44 7444 184245 +44 20 3621 4110

Amerika

Amerika EB 5 Yatırımcı Vizesi ve Vatandaşlık Programı

Amerika EB 5 yatırımcı programı sayesinde $ 500.000 değerinde bir yatırım yaparak Green Card alabilir, kendiniz ve aileniz için Amerika’da ayrıcalıklı bir gelecek inşa edebilir, 5 yıl sonunda dünyanın en değerli pasaportlarından birine sahip olabilirsiniz.

Bir çok kişi dünyanın diğer pasaportlarına göre daha prestijli konumda olan Amerika pasaportuna sahip olmak istemektedir. En karışık göçmenlik sisteminlerinden birine sahip olan Amerika Birleşik Devletlerinde EB-5 (Amerika Birleşik devletleri göçmen yatırımcı programı) sayesinde yatırım yoluyla Amerika’da oturum izni alınabilmektedir. EB-5 vizesi aynı zamanda Green Card olarak da bilinmektedir.

EB-5 vize programı ile sınırsız ve kalıcı süreyle ABD’de oturum almak mümkündür. Ayrıca başvuru sahibinin ailesi ve 21 yasin altında olan çocukları da EB-5vize programına dahil olabilmektedir.

Göçmen yatırımcılar EB-5 vizesi kapsamında 1 milyon dolar ya da daha az gelişmiş bölgeler için 500,000. USD değerinde bir yatırım yapmalı ve en az 10 Amerikan vatandaşına iş istihdamı sağlamalıdır. Bu şartları yerine getiren yatırımcı kendisi ve ailesi için süresiz oturum izni veren Green Card alma hakkına sahip olur.

Amerika EB-5 Yatırımcı Vizesi Başvuru Koşulları

  • Amerika EB 5 yatırımcı vizesine başvuru yaparak Green Card sahibi olmak ve Amerika vatandaşlığına adım atmak için, Amerika’da $ 500,000 değerinde bir yatırım yapmanız gerekmektedir.
  • Programın çıkış noktasında Amerika Hükümeti’nce belirlenen, işsizliğin yüksek olduğu bölgelerdeki istihdamın artırılması esas alınmıştır. Hükümet tarafından onaylı, Bölgesel Yatırım Merkezleri olarak tanımlanan bölgelerde en az 10 kişiye iş imkanı sağlayacak projelere bulunmak gerekmektedir.
  • Yapılan yatırımın 4 sene boyunca geri çekilmeme koşulu bulunmaktadır, 5. senenin sonunda istenirse yatırım miktarı geri alınabilmektedir.

EB-5 Yatırımcı Vizesi Avantajları

  • Green Karta sahip olan bir EB-5 Yatırımcısı, ABD’de yasal olarak sınırsız oturum hakkına sahip olur.
  • Gelecekte vizesi için herhangi bir iyileştirmeye gerek duymaz.
  • ABD’nin eğitim fırsatlarından yararlanabilir.
  • ABD’nin herhangi bir bölgesinde ve yerinde yaşama, seyahat etme ve çalışma hakkına sahip olur.
  • ABD vatandaşı olmanın önü açılır.
  • 21 yaşın altındaki çocuklar vizeden faydalanabilir.
  • Yatırım yapılan yerde yaşamak gibi bir zorunluluk yoktur.
  • Herhangi bir eğitim seviyesi sınırlaması yoktur.
  • Vizeye başvuru icin dil yeterliliği aranmaz.
  • 156’dan fazla ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı verir.

EB-5 vizesine sahip olan yatırımcıların, oturum izninin devamlılığı için, ülkede bulundukları süre içerisinde belli kural ve şartlara uymaları gerekmektedir. EB-5 programı dahilinde oturum hakkı olduğu müddetçe yatırımın devam ettirilmesi ve bölgesel olarak verim ve üretimin arttırılması gibi hükümleri ve gereklilikleri bulunmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste