info@lexlegal.com +44 2036324110

Hollanda

Hollanda Oturum İzni

Avupa’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Hollanda, aynı zamanda en mutlu insanların yaşadığı ülkelerin başında geliyor.Hollanda daimi oturum İzni almak için öncelikle MVV adı verilen geçici oturum iznine sahip olmanız gerekmektedir.

Hollanda Golden Visa programı, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve katma değer yaratmak amacıyla hazırlanmıştır. Hollanda dünyanın en iyi eğitim standartlarına sahip ülkerin başında gelmektedir. Avrupa’nın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinin başındadır.

Hollanda daimi oturum programına dahil olabilmek için, ülkede yer alan bir bankaya 1.25 milyon euroluk yatırım yapılması gerekmektedir. Başvuru sahibi bu şekilde ülkede 3 yıl çalışma ve iş yapma hakkı kazanır. Mevcut işle ilgili 5 yılın sonunda, başvuru sahibinin en az 10 kişilik istihdam sağlaması beklenmektedir.

Hollanda Oturum İzni Faydaları

  • Hollanda vatandaşlık haklarına sahip olmak, işsizlik yardımı, annelik yardımı, tıbbi tedavi vb. haklar
  • Avantajlı vergi uygulamaları
  • Gelişmiş iş fırsatları için mükemmel coğrafi konum
  • Sınırsız çalışma hakkı
  • AB üye ülkelerine ve Schengen bölgelerine kısıtlama olmaksızın seyahat etmek
  • Beş yıllık bir dönemden sonra AB vatandaşlığı
  • Çifte vatandaşlığa erişim
  • Dünyada değer sıralamasında 4. Sırada yer alan Hollanda pasaportuna sahip olmak,
  • 173 ülkeye ve 28 AB ülkesine vizesiz seyahat

Hollanda’da daimi ikamet başvurusunda bulunmak için başvuru sahibinin en az beş yıllığına  geçici oturum izni olmalıdır. Ayrıca başvuru sahibinin Hollandaca konuşması, okuması ve yazması gerekir. Hollanda oturum izninin her beş yılda bir yenilenmesi gerekmektedir.

MVV olarak adlandırılan geçici oturum izni, AB üyesi olmayan vatandaşların bir turist olarak değil, potansiyel bir yerleşik olarak Hollanda’ya girmelerine olanak sağlar. Hollanda girişlerde TEV adı verilen bir takım presödürlerin ve şartların olduğu bir ülkedir. Bu nedenle geçici ve daimi oturum proglamları için profesyonel yardım almak faydalı olacaktır. Oturma izni verildiğinde, başvuru sahibi ve ailesinin, sürekli olarak altı aydan uzun bir süre Hollanda dışında bulunmasına izin verilmez.

5 yılın sonunda başvuru sahipleri dilerlerse Hollanda vatandaşlığına geçebilirler. Bunun için kendi ülkelerindeki vatandaşlık haklarından vazgeçmeleri gerekir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste