info@lexlegal.com +44 7444 184245 +44 20 3621 4110

İngiltere

İngiltere Oturum İzni

İngiltere’de £200,000 değerinde yatırım yaparak Entrepreneur (Girişimci) ya da £2,000,000 değerinde yatırım yaparak yatırımcı (Tier-1) vizeleri ile 45 günde oturum hakkı elde edebilir, 6 yılın sonunda ise, İngiltere vatandaşı olma hakkına sahip olabilirsiniz.

Yatırım yoluyla İngiltere’de süresiz oturum izni (indefinite leave to remain in UK), yapılan yatırım miktarına göre değişkenlik arz etmektedir. 200,000 ile 2,000,000 pound yatırım yapılması durumunda bu süre 5 yıl iken, 5,000,000 ve 10,000,000 poundluk yatırımlar yapılması durumunda bu süre 1 yıla kadar düşmektedir.

Birleşik Krallık’ta süresiz oturum başvurusunda bulunabilmek için 2 farklı testen geçmek gerekmektedir. İngilizce yeterlilik testi ve Birleşik Krallık yaşam testi (Life in the UK). İngiltere’de yaşam testi kişilerin Birleşik Krallık tarihi, gelenekleri ve yaşam tarzı hakkında bilgisini ölçmek amaçlı sorulardan oluşuyor.

Tier1 Vizesi ile İngiltere’de Oturum İzni almanın Avantajları

  • Başvuru sahibinin çocukları direk olarak İngiliz Vatandaşı olmuş olur
  • Sosyal güvenlik faydaları
  • Süresiz oturum aldıktan bir yıl sonra vatandaşlık hakkının kazanılması
  • Dünyanın en iyi ücretsiz sağlık hizmetlerinden birine sahip olması
  • Üstün eğitim standartları
  • Çok sayıda etnik ve kültürel topluluğa sahip bir toplumda yaşama
  • Prestijli İngiltere pasaportu ve seyahat özgürlüğü
  • Londra’daki rakipsiz finans ve iş merkezleri

Tier1 Yatırımcı Vizesi öncelikle 3 yıl 4 ay olarak verilmektedir. Sonrasında vize yenilenerek bu süre 2 yıl daha uzatılabilmektedir. Bu süre içinde başvuru sahipleri ve kendilerine bağımlı aileleri 6 aydan (180 gün) daha fazla yurtdışında bulunamaz. Toplam 5 yılın sonunda da daimi oturum izni için başvuru yapılabilir.

Yatırım tutarı oturum izninin verilme sürecine büyük etki etmektedir. İngiltere’de 5 milyon poundluk bir yatırım yapan başvuru sahipleri, 2 yıl sonunda süresiz oturuma hak kazanırlar. Eğer yatırım miktarı 10,000,000 pound ve üzeri seviyede olursa, süresiz oturum izni için beklenmesi gereken süre 1 yıla düşmektedir.

Turkish Business Person Visa (Ankara Anlaşması vizesi)

Özellikle Türk vatandaşı olan yatırımcı ve girişimciler için çok büyük kolaylıklar sağlayan bir vize tipi olan Ankara Anlaşması vizesi, 5 yılda süresiz oturum hakkı ve 6 ıncı yılın sonunda da vatandaşlığa başvuru hakkı vermektedir.

Ankara Anlaşması hakkında daha geniş ve ayrıntılı bilgiye www.vatandas.uk sitesinden  ulaşabilirsiniz. Kısaca bahsetmek gerekire, Ankara Anlaşması vizesine başvurmak için, planlanan işin uzmanınca hazırlanmış bir Business plan yani iş planında teknik olarak anlatılması gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahiplerinde aşağıdaki şartları temin etmesi de aranmaktadır:

  • Kurmayı planladıkları işle ilgili eğitim, tecrübe ve bir başarı hikayelerinin olması
  • Kurmayı planladıkları işle ilgili İngiltere’de potansiyel müşterilerinin varlığını ispatlamaları
  • Kurmayı planladıkları işle orantılı ve kaynağı belli bir sermaye göstermeleri yeterlidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste