info@lexlegal.com +44 7444 184245 +44 20 3621 4110

İspanya

İspanya Golden Vize - Oturum İzni

İspanya Golden vize ile Avrupa’nın en sıcak, kültürel olarak en cana yakın ülkelerinden birinde yeni bir hayata başlayabilirsiniz. 500.000 Euro değerinde konut veya ticari işletme yatırımı yaparak kısa bir süre içinde İspanya oturum hakkını elde edebilirsiniz.

İspanya, Golden vize programları arasında en çok talep gören ülkelerin başında gelmektedir.

Yatırım yoluyla oturum izni almak isteyenler için birbirinden güzel plajları, leziz yemekleri, tarihi şehirleri, sıcak iklimi ile öncelikli tercihlerden biridir.

Bunun yanı sıra dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan ülke, özellikle iş insanları için ticari yatırımlara uygundur. Kaliteli sağlık ve eğitim hizmetleri sunmasının yanında, Avrupa Birliği ülkelerine de vizesiz seyahatin kapılarını açmaktadır.

Golden vize başvuru onay süreci, yaklaşık olarak üç ay sürmektedir. Lexlegal Global olarak, İspanyol yetkililerin ve hükümetin sıkı denetimlerinden daha kolay ve hızlı bir şekilde geçmenizde yardımcı olmaktaktayız. Oturum izni öncelikle 1 yıl verilir. Bu süre 5 sene içinde her yıl yenilenmektedir. 5 yıl içinde birer yıllık süreyle verilen bu izin kartı yabancı kimlik kartı ismiyle geçer, 5 yılın sonunda, 5 yıllık oturum izni daha elde edilmektedir.

İspanya oturum izninin faydaları

  • Düşük vergi oranları
  • Hem başvuran hem de eşi İspanya’da çalışabilir
  • İstikrarlı ekonomik ve politik iklim
  • Finansal piyasalara kolay entegrasyon
  • Ülkede yaşama zorunluluğu olmaması
  • Beş yıllık ikamet, sınırsız olarak tekrar edilebilir
  • Hızlı ve kolay oturum yenileme süreci
  • Üstün uluslararası okullar
  • AB ve Schengen ülkelerine vizesiz seyahat

2014 yılında İspanya, AB üyesi olmayan girişimciler, araştırmacılar, yüksek nitelikli profesyoneller ve yatırımcılar için Fast-Track vizesini tanıttı. Bu vize, başvuru sahibinin ve ailesinin İspanya’da yaşamasının yanı sıra AB ve Schengen bölgesi ücretsiz seyahat etmesini sağlar. Fast-Track vizesine sahip olabilmek için ülkeye 500.000 Euro değerinde bir yatırım yapılması gerekmektedir.

AB devletleri içinde uzun süreli ikamet eden veya AB Mavi Kart sahibi olanlar, direkt olarak İspanya oturum hakkı kazanırlar. İspanya süresiz oturum izni hakkı almak için başvuru sahibinin ülkede beş yıl sürekli olarak kalması gerekir. Başvuru sahibi dilerse bu süreyi diğer AB ülkeleri içinde de geçirebilir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste