info@lexlegal.com +44 7444 184245 +44 20 3621 4110

Kanada

Kanada Göçmenlik Programı

Kanada göçmenlik programı sayesinde kanada vatandaşlığı, son dönemde en çok dikkat çeken ve talep gören yatırım programları arasındadır. Dünya yaşam standartları en yüksek ülkelerin başında gelen ve hızla yükselen bir ekonomiye sahip olan Kanada, yılda ortalama 250 bin üzerinde göçmen kabul etmektedir.

Kanada özellikle son dönemlerde ikinci vatandaşlık düşünen yatırımcıların gözde ülkeleri arasında yer almaktadır. Kanada yaşam standartı en yüksek ülkelerin başında gelmektedir.

Dünyada yaşanabilecek en iyi şehirler sıralamasında birden fazla şehri ile listeye girmekle beraber Vancouver 5. sıradadır. Kanada en fazla göçmenlik başvurusu yapılan bölgeler arasındadır. Yatırım yoluyla yılda ortalama 250 bin üzerinde göçmen kabul etmektedir.

Kişilerin bireysel olarak veya aileleriyle birlikte Kanada’ya yerleşmeleri için sayısız sebep bulunmaktadır. Bunların bazılarını listelemek gerekirse Kanada;

  • Dünyadaki en açık fikirli, güvenli ve liberal ülkelerden birisidir.
  • En güvenli ve en iyi finansal sisteme sahip ülkeler arasında ilk sırada yer alır.
  • Dünyadaki en yüksek yaşam kalitesine sahip ülkelerden birisidir.
  • İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki resmi dili olan çok kültürlü bir ülkedir.
  • Serbest ticaret Pazarlarına en yüksek erişimi vardır.
  • Dünyanın en yüksek eğitim seviyesine sahip bölgesi Kanada’da yer almakta, en iyi üniversitesi de Montreal’de yer almaktadır.

Kanada Yatırımcı Programı ile Kanada Vatandaşı Olmak

Birkaç sene öncesine kadar yatırım programlarıyla vatandaşlık hakkı almak daha kolay olsa bile, son zamanlarda yatırımcılar Kanada’nın Manitoba ve Ontario olmak üzere iki bölgesinde yer alan Eyalet Aday Programları (PNP – Provincial Nominee Programs) ile yatırım yoluyla vatandaşlığa başvurabilmektedirler.

Manitoba Göçmenlik Programı

Manitoba eyaletinde yatırım yoluyla vize alabilmek için iki alternatif bulunmaktadir. Bu vizelerden ilki çiftçi adayı programı, ikincisi ise girişimcilik yoluyla vize almak. Çiftçi adayı programı ile yatırımcılar Manitoba’da çiftlik kurarak yatırım yapabilirler. Girişimcilik yoluyla yatırım yapmak isteyenler ise Manitoba içerisinde yatırımlarını işletme alarak, işleterek veya yeni bir iş kurarak yapabilirler.

Kanada yatırım yoluyla vatandaşlık için gerekli şartlar

  • 3 yıl boyunca şirket sahibi olmak veya 5 yıl boyunca şirket yönetimi yapmış olmak.
  • Manitoba sermaye bölgesi içinde 250,000 USD tutarında yatırım yapmak, Manitoba dışında başka bir bölgede yatırım yapılıyorsa yatırım tutarı min 150,000 USD olmalı.
  • 500,000 USD değerinde kişisel mal varlığına sahip olmak

Çiftçi Adayı Programı ile Kanada’da Yatırımcı Vizesi Almak İçin Gerekli Koşullar

  • 3 sene boyunca çiftlik yöneticiliği yapmış olmak veya 3 sene boyunca çiftlik sahibi olmak
  • En az 300,000 USD değerinde yatırım yapmak
  • 500,000 USD değerinde kişisel mal varlığı olması

Ontario Göçmenlik  Programı

Ontario göçmenlik adayı programı sayesinde vize alan yatırımcılar Ontario’nun büyümesine yardımcı olacak şekilde yatırım yaparak iş kurma fırsatı elde ederler. Düzenlemelerin sıkı bir şekilde denetlendigi Ontario göçmenlik adayı vizesinde, vize alan girişimci ile birlikte şirket çalışanları da çalışma izni almaya hak kazanırlar.

  • Yatırımı yapılacak olan iş, vatandaşlık başvurusu yapmadan 36 ay önce faaliyette olmalıdır.
  • Firmanın 5 milyon USD değerinde kurumsal yatırımı olmalı veya Ontario’da bu değerde bir yatırım yapılmalıdır.
  • Yatırımı yapılan iş Ontario ekonomisine büyük ölçüde katkıda bulunmalıdır.
  • Vize alınan her bir çalışan için 5 kanada vatandaşına tam zamanlı iş verilmelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste