info@lexlegal.com +44 2036324110

Kıbrıs

Kıbrıs Oturum İzni

Güney Kıbrıs’ta bir gayrimenkul yatırımı yaparak çok kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşlık alabilir, Avrupa Birliği haklarından faydalanmaya başlayabilirsiniz.

cyprus_residency

Kıbrıs’tan oturum izni almak ve Kıbrıs ikinci vatandaşlığını seçmek için ülkenin sunmuş olduğu birçok avantaj bulunmaktadır. Bunların en başında Güney Kıbrıs’ta ki kalitedeki eğitim sistemi gelmektedir.

Birçok İngiltere üniversitesinin kampüsünün yer aldığı ülkede, çoğunlukla İngilizce konuşulmaktadır.

Avrupa’nın en düşük suç oranıyla dünyanın beşinci en güvenli ülkesidir. Sağlık hizmetleri ve eğitim standartları açısından oldukça iyidir. Afrika, Asya ve Avrupa’nın kesişme noktasında yer alan coğrafi konumu sebebiyle stratejik bir öneme şahitir.

Tüm bunların yanısıra uygulamış olduğu düşük emlak vergileri ülkeye, gayrimenkul konusunda ülkeye olan talebi arttırmaktadır. Kıbrıs ikinci vatandaşlığına başvuru yapabilmek için minimum 300. 000 dolar değerinde bir gayrimülk yatırımı yapılmalıdır.

Gerekli şartlar yerine getirildiğinde 6 ay gibi kısa bir sürede başvuru sahibini ailesiyle beraber oturum izni hakkını elde etmiş olur. Bu hak tüm aile bireyleri için ömürboyu devam etmektedir. Oturum izni almış aile bireylerinin her iki yılda bir Kıbrıs’ı ziyaret etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Daimi ikamet için başvuru yapacak kişinin, yeni yapılan bir gayrimenkulu satın alması gerekir. Gayrimenkul bedeli en az 300.000 dolar olmalıdır. Yalnız başvuru sahibi bu tutara erişmek şartıyla dilerse iki ya da daha fazla sayıda gayrimenkule de yatırım yapabilir.

Güney Kıbrıs Daimi Oturum Programının avantajları;

  • Ömür boyu geçerli bir hakka sahip olunması
  • Bu hakkın başvuru sahibinin ailesine (bağımlılara) aktarılabiliyor olması
  • Kalıcı olarak ikamet etme zorunluluğu bulunmaması
  • Kıbrıs’ın büyüleyici tarihi
  • Düşük suç seviyesi
  • Mükemmel iklimi
  • Kaliteli eğitim sistemi
  • İstikrarlı ekonomisi
  • Düşük yaşam maliyetleri
  • Üst düzey profesyonel hizmetler
  • Şu sporları tesisleri ve muhteşem sahil şeridi
  • İş ve finans merkezleri

Kıbrıs geçici oturum iznine gerek kalmadan direkt olarak daimi oturum izni verebilen ülkeler arasındadır. Bunun için programın belirlediği şartlar çerçevesinde 2 milyon TL’lik yatırım yapılması gerekmektedir. Kıbrıs oturum iznini aldıktan çok kısa bir süre sonra (tahmini 2-3 ay) başvuru sahibi ailesini ve çocuklarını (bağımlılarını) yanına getirtebilmektedir

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste