info@lexlegal.com +44 7444 184245 +44 20 3621 4110

Malta

Malta Daimi Oturum Programı

Malta muhteşem doğal güzelliği ve yatırımcılar için karlı iş fırsatları ile yeni bir yaşamın kapılarını açarken, vizesiz seyahat özgürlüğü ve Avrupa Birliği üye ülke olmanın ayrıcılıklarını da başvuru sahiplerine sunmaktadır.

Malta stratejik coğrafgi konumu içerisinde, güçlü bir tarih ve muhteşem doğal güzellikteri bir arada barındırmaktadır. Avrupa kimliğinin yanırışa sıcak Akdeniz iklimiyle de yoğun talep alan ülkelerin başında gelir.

Malta hükümetinin uygulamış olduğu cazip vergi imkanları ve çeşitli yatırım projeleriyle, yatırım yoluyla Malta pasaportu almak isteyen Türk vatandaşlarının öncelilkli tercihleri arasında yer alıyor.

Daimi oturum programından faydalanmak için başvuru sahibinin belli bir süre ülkede yaşama zorunluluğu yoktur.

Şartları yerine getirip süresiz oturum hakkına sahip olan kişiler, diledikleri gibi Türkiye’de ya da diğer Avrupa ülkelerinde yaşamlarını sürdürebilir. Malta hükümeti , Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişiler için yatırım yoluyla oturum izni ve vatandaşlık programını en son 2015 yılında güncellemiştir.

Malta’ya yönelik yatırım programları, ekonomik olarak yeterliliği olan bireyler ve bunların eş ve çocukları (bağımlıları) içindir. Bunun dışında Malta geçici oturum izni ile ülkede 1 ila 5 yıl kalınabilmektedir.Malta’da 220.000 euro’lük gayrimenkul yatırımı yaparak kolay ve hızlı bir şekilde Malta oturum izni ve Malta Pasaportu sahibi olabilirsiniz. Yatırım yapılan bu gayrimenkul 5 sene süre ile muhafaza edilmelidir.

Malta Daimi Oturum Programı

  • Malta Hükümeti’ne 5,500 Euro değerinde iade edilmeyen idari ücret ödenmesi
  • Onaydan sonra bir sefere mahsus 30, 000 euro harç ödenmesi
  • Malta ana kara üzerinde 320, 000 Euro değerinde gayrimenkul yatırımı ya da Malta’nın güneyinde 270.000 euroluk bir mülk yatırımı
  • Yıllık minimum 9, 600 euro değerinde bir gayrimülk kiralama

.
Malta daimi oturum programı için, AB üyesi olmayan ülkelerden gelen başvuru sahiplerinin Malta’da beş yıllık bir süre boyunca sürekli olarak yaşamalıdır. Bu süre zarfında başvuran, Malta’dan altı aylık bir süreden daha uzun bir süre uzak kalamaz. Daimi ikamet AB’ye kabul edilmeden önce, vatandaşlara onaylandıktan sonra geçici ikamet izni verilir.

Malta Suresiz Oturum izni Faydaları

  • Çok düşük vergi oranları
  • KDV ve gümrük vergisinden muafiyet
  • Vizesiz seyahat özgürlüğü
  • İthal araç sahibi olma kolayligi
  • Malta’da mülk kiralama özgürlügu
  • Ithal Ev eşyaları
  • Çifte vergilendirmede kolayligi
  • Ölüm veya miras transfer vergisi uygulanmamasi
  • Kaliteli eğitim sistemi ve sağlık hizmetleri

.
Başvuru sahibi, AB üyesi olmayan bir ülkeden başvuru yapmışsa ve onay almışsa, Malta’da daimi oturum hakkı kazanabilmesi için, ülkede en az 5 yıl yaşama zorunluluğu bulunmaktadır. Yine bu süre içinde başvuru sahibi 6 aydan uzun bir süre Malta dışında kalamaz. Programa  AB üyesi olmayan ülkelerden başvuran kişiler için öncelikle geçici oturum izni verilmekte, belirtilen şartları yerine getirdiğinde süresiz oturum hakkı verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste