info@lexlegal.com +44 2036324110

Portekiz

Portekiz Golden (Altın) Vize Programı

Portekiz oturum izni öncesi, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarından dört ay süreyle geçerli bir vize talep etmektedir. Kültürel zenginlikleri dünyaca tanınan Portekiz’de 280,000 Euro değerinden başlayan gayrimenkul alımıyla daimi oturum izni (Golden vize) elde edebilirsiniz.

Portekiz kültürel zenginlikleri, güçlü tarihi ve geleneksel özellikleriyle öne çıkan ülkelerin başında gelmektedir. Ülke uzun yıllardır gelenekleri korumuş olmakla beraber aynı zamanda, modern dünyanın cazibesini yansıtmakta… Özgün güzellikteki ülke, sıcak havası ve muhteşem plajlarıyla, içinde yaşayanlara sakin bir hayat sunmaktadır.

Türk vatandaşı olan ya da AB üye ülkeleri dışında kalan ülkelerden başvuru yapmak isteyen kişilerin öncelikle, farklı bir vize türüyle Portekiz’e giriş yapması gerekmektedir. Daimi oturum programına başvurular ancak bunun sonrasında ve ülke içinden yapılabilir. Portekiz daimi oturum programı için farklı türde yatırım seçenekleri sunulmuştur.

Yatırım yoluyla Portekiz Altın vize;

  • Sermaye yatırımı yapılmalı
  • En az 250,000 Euro değerinde kültür ve sanat finansmanı sağlanmalı
  • En az 350,000 Euro değerinde araştırma ve geliştirme faaliyetleri yatırımı
  • En az 1 milyon Euro değerinde fon transferi
  • Portekiz’de 500,000 Euro değerinde Gayrimenkul Yatırımı

Oturma izni bir yıl için geçerlidir ve her iki yılda bir beş yıllık bir süre için yenilenebilir. Beş yıl sonra, başvuranın hak kazanması durumunda daimi ikamet izni verilir. Portekiz’de altı yıl düzenli ikamet süresinden sonra Portekiz vatandaşı olmak için başvuru yapılabilir.

Daimi oturum izni alabilmek için Portekizce bilmek zorunludur. Bunun yanı sıra oturumunu alan yatırımcıların ilk yıl en az 7 gün ülkede bulunmaları yeterlidir. Sonraki yıllarda ise ülkede bulunma şartı en az 14 gündür.

Portekiz daimi oturum programına Golden vize yatırım yoluyla başvurabileceğiniz gibi, uygun adaylar için mavi kart uygulaması da mevcuttur. Mavi Kart, sektörel değeri olan bir meslekte yüksek pozisyonlu görev alan kişiler için uygulanmaktadır.

Portekiz Golden Vize Avantajları

  • Düşük yaşam maliyetleri
  • Yüksek yaşam kalitesi ve yüksek dereceli güvenlik ve sağlık hizmetleri
  • Muhteşem manzara ve doğa güzelliği
  • Geleneksel kasabalar
  • Cazip vergi avantajları
  • İyi eğitim sistemi
  • Esnek yatırım şartları
  • İki yıldan sonra ülkede bulunma zorunluluğunun azlığı- 14 gün
  • Daimi oturum ve vatandaşlık haklarından aile bireylerinin de faydalanabilmesi
  • Beş yıl sonra vatandaşlık imkanı
  • Sınırsız iş olanağı
  • Eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetlerine ücretsiz erişim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste