info@lexlegal.com +44 2036324110

St.Kitts & Nevis

St.Kıtts & Nevıs Vatandaşlık Programı

Karayiplerin en kolay vatandaşlık veren adası St. Kitts & Nevis yatırımcı programıyla ikinci vatandaşlık hakkını aldığınızda İngiltere, Singapur, Hong Kong ve birçok Avrupa ülkesine vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Büyüleyici güzelliği, tertemiz turkuaz suları, resimleri andıran plajları ile St.Kitts & Nevis lüks yaşam anlayışını, olağanüstü coğrafyasıyla birleştiriyor. Işıltılı şelaleleri, olağanüstü gün batımı manzaraları ile bir masal adası…Tüm bunların yanısıra düşük yatırım seçenekleri sunan St.Kitts & Nevis yatırım yoluyla vatandaşlık elde etmek isteyenler için bir fırsat niteliğinde.

Bölgenin ekonomisi 1970’li yıllara kadar şeker pancarına dayanıyordu. Ancak hükümetin sanayileşmeyi teşvik etmek amaçlı yapmış olduğu yatırımlar sonucu özellikle gemi ve yat işletmeciliği oldukça yaygınlaşmıştır.

1999 dan bu yana bölgeye 18,000 şirket kaydı bulunmaktadır. Ekonomiye en büyük kaynak şüphesiz turizm üzerinden sağlanmaktadır. Ülkede Amerika’nın önemli üniversiteleri arasında yer alan Ross University of Veterinary Medicine’a ait bir kampüs bulunmaktadır. Şeker kamışı üretiminin sona ermesi sonucu bir süre duraklık söz konusu olmuş olsada, 2012’den bu yana ülke ekonomik açıdan büyüme kaydetmektedir.

St.Kitts & Nevis vatandaşlığı için 2 çeşit yöntem bulunmaktadır;

  • Bireysel olarak 150.000 USD veya 4 kişilik bir aile için 195.000 USD yatırım yapılmalıdır. Durum tespit ücretleri bu tutarın dışında tutulurken, hükümet ücretleri dahildir.
  • Gayrimenkul seçeneği, katkı ve yatırımın birleşimidir. En az 200,000 USD tutarında gayrimenkul satın alınması (bu gayrimenkulun en az 7 yıl boyunca muhafaza edilmesi gerekmektedir) ya da 400,000 USD tutarında gayrimenkul satın alınması (bu gayrimenkulun en az 5 yıl boyunca muhafaza edilmesi gerekmektedir) veya Şeker Endüstrisi Çeşitlendirme Vakfı’na iadesiz başvuru sahibi için en az 250,000 USD tutarında katkıda bulunulmalıdır (Şeker Endüstrisi’ne yapılacak olan yatırım değeri başvuru gerçekleştirecek olan kişi sayısına bağlı olarak değişmektedir)

Başvuru sahibi için 50,000 USD tutarındaki hükümet işlem bedellerinin ödenmesi gerekmektedir.

Başvuru sahibi için 7,500 USD tutarındaki denetim/değerlendirme bedelinin ödenmesi gerekmektedir.

Buna ek olarak, gayrimenkul vatandaşlığına bağlı koşullar vardır. Mallar beş yıllık bir süre içinde satılamaz veya St. Kitts ve Nevis’e vatandaşlık hakkı kaybedilir.

St.Kitts ve Nevis, olağanüstü liderlik ve ekonomik performas kriterinde 2017 yılı içerisinde ödellendirilmiştir. Bu anlamda hala en iyi performans gösteren ülke olarak kabul edilmektedir. Dünyanın en eski yatırımcı programlarından biri olan St.Kitts&Nevis vatandaşlık programı, uzun zamandır uygulanmaktadır.

St.Kitts ve Nevis Vatandaşı Olmanın Avantajları

  • Avrupa Birliği’de dahil olmak üzere ve dünya çapında 141 bölge ve ülkeyi kapsayan vizesiz seyahatler hakkı
  • Türkiye dışındaki ülkelerden elde ettiğiniz kazançlar için vergiden muaf olma
  • Çifte vatandaşlık
  • Devam eden ekonomik büyüme

1983’te bağımsızlığını kazanan ülke bundan 1 yıl sonra yatırım yoluyla vatandaşlık programını uygulamaya başlamıştır.St.Kitts ve Nevis yatırımcı programı ile ikinci vatandaşlık almak size Karayıp’lerdeki cenneti yaşama fırsatı sunuyor..Düşük yatırım seçenekleriyle bölgenin en avantajlı vatandaşlık programlarından birine dahil olma şansını kaçırmayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • St. Kitts & Nevis’i sizin tanıtımlarınızla öğrendim. Nisan ayında ailecek bir gezi yapmak istiyoruz. Vatandaşlık programı öncesi burayı keşfetmek için mutlaka bilgi alacağız.

  • lütfen beni buraya ışınlayın:) st. kitts nevis diye bir yer olduğunu bile bilmiyorken şimdi vatandaşlık programı istemeye başladım

  • Buraya 3 yıl kadar önce bir tur programı ile gitmiştik. Büyüleyici bir yer. St. Kitts & Nevis vatandaşlık programına başvurmadım ama burada doğmayı çok isterdim

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.