info@lexlegal.com +44 2036324110

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Konusunda Yeni Düzenleme

aqwsderrf

Yeni düzenleme ile yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı almak çok daha kolaylaştı. TBMM’de anayasa değişikliğine dair mesai devam ederken, Türk Vatandaşlığı kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yeni bir yönetmelik yayınlandı.

Bu yeni yönetmelikle beraber söz konusu kanunun uygulanmasında değişiklik oldu. Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı programı yeni uygulama ile birçok yabancı yatırımcı için Türk vatandaşlığı almayı kolaylaştırdı

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan yatırım yoluyla vatandaşlık programları içerisinde Türkiye’de bulunmaktadır. Özellikle Orta Doğu’dan yapılan Türk vatandaşlığı başvuruları, Avrupa vatandaşlığı için de köprü oluşturmaktadır. Yatırımcılar en uygun yatırım seçeneklerini takip ederek bir çok ülkeye vizesiz seyahat özgürlüğü ve vergi indirimi gibi avantajlardan faydalanabiliyor.


Peki Neden Türkiye’ye Yatırım Yapmalı?

  • Türkiye dünya üzerindeki en büyük 13. Ekonomiye sahiptir.
    2002 yılında 851 milyar Amerikan doları seviyesinde olan Türk ekonomisi, 2017 yılı itibariyle 851 milyon dollar olmuştur.
  • Yıllık büyüme oranı %5.8 seviyesindedir.
  • Yaklaşık bir milyon üniversite mezunu ile genç ve dinamik bir nüfusa sahiptir. Toplam nüfusunun yarısı 31 yasin altındadır.
    Avrupanın en genç nüfusuna sahiptir.toplam nüfusu ise 81 milyonun üzerindedir.
  • Afrika Kuzey Afrika, Orta Doğu, Avrasya ve Avrupa’da 1,7 milyardan fazla müşteriye erişimle ,ihracat ve üretimi yönetmek için stratejik bir konuma sahiptir.
  • Türkiye, Hava, deniz, demiryolu ve karayolları sayesinde önemli pazarlar ile güçlü bağlantılar sağlamaktadır.
  • 148 Ülkeye ve 250 noktaya uçuş yapan dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin başında gelen Türk Hava Yolları Türkiye’ye önemli derecede katma değer katmaktadır.

Yeni Düzenleme ile Türk Vatandaşlığı Şartları Nelerdir?

  • 500.000 dolar ve üzeri yatırım yapmak
  • Minimum 250.000 dolar değerinde gayrimenkul satın almak
  • En az 50 Türk vatandaşını istihdam etmek
  • Yapılan yatırımların en az 3 sene muhafaza edilmesi şartı

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı programına katılmak için gerekli olan temel belgeler aşağıdaki gibidir;

  • Oturma izni
  • Pasaport fotoğrafları
  • Geçerli pasaport
  • Fiziksel ve zihinsel sağlığı kanıtlayan sağlık sertifikası
  • Türkçe diline yetkinlik
  • Eş ve çocuklar için gerekli belgeler, evlilik sertifikası, doğum belgesi vb.

LexLegal Global, yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı almak isteyen yatırımcılar için gerekli olan profesyonel danışmanlığı sağlamaktadır. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak için yatırım danışmanlarımızdan randevu alabilirsiniz.

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.