info@lexlegal.com +44 2036324110

Türkiye

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı

Türk vatandaşlığı 113 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize yöntemiyle giriş hakkı sağlamaktadır. Türkiye ve Avrupa hükümetleri arasında yapılan anlaşmalar sonucunda Türk vatandaşlığı üzerinden Avrupa vatandaşlığına geçişin de yolu açılmaktadır.

Son yıllarda ülkelerin, yabancı yatırımcılara sağlamış olduğu yatırım yoluyla vatandaşlık programları, Türk hükümeti tarafından da uygulamaya koyulmuştur. Türkiye hem coğrafi konumu hem de iklimi ve doğal güzellikleri sebebiyle bir çok yabancı yatırımcının dikkatini cezbetmektedir. Bunun yanı sıra hükümetin yakın zamanda güncellemiş olduğu avantajlı ticari ve vergilendirme politikaları, gayrimenkul alımı ve yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı için teşviği arttırmaktadır.

Türk vatandaşlığı 113 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize yöntemiyle giriş hakkı sağlamaktadır. Türk-Avrupa hükümeti arasında yapılan anlaşmalar sonucunda Türk vatandaşlığı üzerinden Avrupa vatandaşlığına geçişin de yolu açılmaktadır.

Türkiye Yatırımcı Programı ile Türkiye Vatandaşı Olmanın Koşulları

  • En az 250, 000 USD veya karşılığı döviz veya Türk lirası tutarında mülk alınması, taşınmaz yatırım yapılması
  • En az 500, 000 USD veya karşılığı döviz ile Türk lirası tutarında Türkiye’ye faaliyet gösteren bankalara yatırım yapılması
  • En az 500, 000. USD veya karşılığı döviz veya Türk lirası tutarında sermaye yatırımı gerçekleştirilerek iş kurulması

Türkiye’de Oturma İzni

Yatırımcı programı ile Türkiye oturum izni almak ve Türk vatandaşı olmak için farklı vize yöntemleri bulunmaktadır. Aşağıda listenen farklı vize yöntemleri ile Türkiye’de 5 yıllık oturum iznine sahip olmak mümkündür.

  • Aile İkamet İzni: Yenilenebilir 3 yıllık ikamet izni süresi verir. Türk vatandaşlarının yabancı eşine, 18 yaşın altında olan yabancı çocuğuna aile ikamet izni düzenlenebilir.
  • Kısa Dönem İkamet İzni: Yenilenebilir 2 yıllık ikamet izni süresi verir. Ticari bağlantı ve iş kurma, turizm, eğitim, akademik araştırma, sağlık amaçlı tedavi olma amacıyla gelen yabancılara düzenlenir.
  • Öğrenci İkamet İzni: Yenilenebilir 1 yıllık ikamet izni süresi verir. Yükseköğretim kurumunda eğitim alacak olan ön lisans ve üzerinde (lisans, yüksek lisans, doktora vb.) yabancı öğrencilere düzenlenir.
  • Uzun Dönem Oturum İzni: Kesintisiz sekiz yıl boyunca Türkiye’de yaşamış olan yabancılara süresiz olacak şekilde ikamet izni verilir. Bu kişilerin kimseye bağlı olmadan ve sosyal herhangi bir yardım almadan kendilerinin ve ailelerinin geçimlerini sağlayacak ekonomik güce sahip olması, kamu düzeni ve güvenliği için tehdit oluşturmaması ve kendisi ve ailesi için sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Mülteciler uzun dönem oturum izni vizesine başvurabilirler.

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı

Türk vatandaşlığına başvuracak kişilerin, vize çeşidine bakılmaksızın başvuru tarihinden önce en az 5 sene Türkiye’de geçerli bir vize ile ikamet etmesi gerekmektedir. Kişiler, 5. senenin sonunda gerekli şartları yerine getirmesi halinde vatandaşlık için başvuru yapılabilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geri Arama İste